TennisClub Ten Boer start schooltennis

De TennisClub Ten Boer (TCTB) is de eerste week van juni 2015 gestart met schooltennis. De bedoeling is dat scholen in de gemeente Ten Boer tennis gaan opnemen als onderdeel van hun gymnastieklessen. Met de scholen in de dorpen Ten Boer en Ten Post zijn hierover al afspraken gemaakt, met de andere scholen wordt in de komende tijd gesproken over hun wensen en mogelijkheden. De banen zijn en blijven gratis beschikbaar voor het schooltennis en de TCTB zorgt voor de benodigde materialen. Er zijn speciale pakkettten aangeschaft met rackets en ballen die ook in de sporthal en op het schoolplein gebruikt kunnen worden. Scholen die meedoen kunnen de materialen in bruikleen krijgen.

De vakleerkracht gymnastiek van de Fontein en de Huifkar en de tennistrainer van de TCTB zorgen voor een professiele begeleiding van de leerlingen en leerkrachten. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op vrijwilligers van de TCTB. De bedoeling is dat op deze wijze meer leerkrachten geschoold worden in het geven van tennislessen. Na een jaar of drie zijn er dan voldoende leerkrachten geschoold om zelfstandig lessen te kunnen geven, hetzij op de tennisbanen, in een sporthal of in de eigen schoolomgeving. De financiering van de benodigde tennismaterialen is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Loket Leefbaarheid, dat voor leefbaarheidsactiviteiten in het aardbevingsgebied financiering kan verstrekken. Voor meer informatie: Ronald Bouma, voorzitter van de jeugdcommissie van de TCTB. E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tijdens het schooltennis zullen twee banen bezet zijn, wij vragen hiervoor uw begrip! Op de site onder jeugd staan de data. Foto's zijn de vinden in de gallerij.

 logo loket web

Bespeelbaar:

ja