logo loket web

Aftrap schooltennisproject CBS De Fontein.

Maandagochtend 8 Juni hebben 2 groepen van CBS De Fontein de aftrap gegeven van het schooltennistraject. Het samenwerkingsproject van Tennisclub Ten Boer (TCTB) en de scholen in de gemeente Ten Boer moet ervoor zorgen dat scholen tennis gaan opnemen als onderdeel van hun reguliere gymnastieklessen.

De vakleerkracht gymnastiek van De Fontein en de Huifkar, Arjen van Zanten, en de trainer van tennisschool Smashing, Bas van der Wal, zorgen voor een professionele begeleiding van de leerlingen en leerkrachten om dit de komende jaren te continueren.

 

Groep 6 en 8

Om 8:45 uur stond de eerste groep (groep 6) met vlak daarop volgend de 2e groep (groep 8) op de tennisbaan voor de 1e schooltennislessen.

Meester Arjen had de leerlingen in de voorgaande gymnastiekles al kennis laten maken met tennissen door de verstrekte tennispakketten van de tennisvereniging, maar nu mochten ze de echte baan op. Na het welkomst woord van trainer Bas begonnen de leerlingen aan de warming up. 

Nu de spieren soepel waren begonnen de leerlingen met balcontrole oefeningen d.m.v. de bal hoog te houden met het racket, de gevorderde kon het blad om en om draaien om het wat moeilijker te maken. Ook de bal opvangen op het racket en het tot stilstand brengen “dempen” was een leuke maar moeilijke oefening.

Hierna kwam de richting controle aan bod. Meester Arjen en Ronald gingen aan de andere kant van het net in een stoel op de tennisbaan zitten. Nu was het de bedoeling om de meesters zoveel mogelijk aangespeelde ballen te laten vangen, zonder dat ze uit de stoel kwamen. Na een keer van positie veranderd te hebben konden de leerlingen nu met het overspelen beginnen.

Welk groepje speelt de bal zo vaak mogelijk over zonder deze 2 keer te laten stuiten of uit te slaan? In groepjes van 4 a 5 verdeelden de leerlingen zich over de tennisbanen om samen met elkaar te spelen om de meeste punten te behalen. Hierna ging hetzelfde groepje tegen elkaar spelen. (heerser en verdediger), 1 leerling stond alleen en de andere 3 probeerden hem/haar van zijn plek te verstoten door 2 winnende punten te scoren. Hierbij werden er mooie rally’s gespeeld.

Ter afsluiting werd het koning en koninginnenspel gespeeld. Bij vele leerlingen al bekend en door enthousiaste Yeaah…., Yess…. en Joepie verwelkomt.

De meesters gooien de ballen aan en de leerlingen moesten de bal om de beurt terugslaan binnen de pylonen. Lukte dit? Dan mocht je weer achteraan in de rij staan om het opnieuw te proberen. Lukte dit niet? Dan moest je bij de meester in het vak staan en kon je alleen terug door een bal te vangen of na 1 keer stuiten te vangen. Hierbij moest je dan wisselen met de aanspeler. Aan het eind van de tennisles hadden we een Koning en….. een Koningin van te tennisbaan. 

Door het enthousiasme van de leerlingen en het mooie weer gingen de lessen helaas snel voorbij. Wij kijken terug op een succesvolle ochtend en vonden het mooi om te zien hoe de leerlingen met veel plezier en gedrevenheid aan het tennissen waren.

We kijken uit naar de 2e (tevens laatste dit schooljaar) tennisles op maandagochtend 15 juli.

 

Groep6

 

 groep8

 

 

Voor meer informatie:

Ronald Bouma, voorzitter van de jeugdcommissie van de TCTB.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arjen van Zanten, brede vakdocent aan de CBS De Fontein en De Poort.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer foto's staan op de site in de fotogallery

 

Bespeelbaar:

ja