Succesvolle schooltennislessen GBS De Poort.

Afgelopen donderdagmiddag 25 juni hebben de groepen 4 en 5 de schooltennislessen succesvol afgerond. Na het volgen van 2 tennislessen op de tennisbaan i.p.v. de reguliere gymles is er een start gemaakt voor een jaarlijks aanbod van schooltennis.

Het samenwerkingsproject van Tennisclub Ten Boer (TCTB) en de scholen in de gemeente Ten Boer moet ervoor zorgen dat scholen tennis gaan opnemen als onderdeel van hun reguliere gymnastieklessen. De trainer van tennisschool Smashing, Bas van der Wal, zorgt met behulp van vrijwilligers voor een professionele begeleiding van de leerlingen en leerkrachten om dit de komende jaren te continueren.

Groep 4 en 5

Om 14:00 uur stond de groep van 30 leerlingen weer klaar om de baan op te gaan.

Trainer Bas begon direct aan de warming up om de spieren lekker soepel te maken.

Nu de spieren soepel waren begonnen de leerlingen met balcontrole oefeningen d.m.v. de bal hoog te houden met het racket. De gevorderde kon het blad om en om draaien om het wat moeilijker te maken. Ook de bal opvangen op het racket en het tot stilstand brengen “dempen” was een leuke maar moeilijke oefening.

In het volgende spel moest 1 leerling van de verdeelde 4 groepen de aangespeelde bal met een pylon vangen. Het doel was, wie vangt als eerste 3 ballen. Daarna was de volgende aan de beurt. Daarna mochten de leerlingen met z’n drieën of vieren dit op een kleiner veldje oefenen. En dan zoveel mogelijk ballen in de pylon zien te vangen. 8 ballen was het maximum.

Vanwege het warme weer moesten we even een drinkpauze inlassen om even af te koelen.

Hierna gingen we verder met het koning en koninginnen spel, wat altijd een succes is!!

De tennisleraren gooiden de ballen aan en de leerlingen moesten de bal om de beurt terugslaan binnen het tennisveld. Lukte dit? Dan mocht je weer achteraan in de rij staan om het opnieuw te proberen. Lukte dit niet? Dan moest je bij de tennisleraar in het vak staan en kon je alleen terug door een bal te vangen of na 1 keer stuiten te vangen. Hierbij moest je dan wisselen met degene die de bal sloeg.

Zelfs juffrouw Ineke debuteerde mee naar de titel koningin van de tennisbaan. Maar helaas ging deze titel aan haar neus voorbij. Deze keer werd alleen maar de titel van de koning bemachtigd.

Het tennisuurtje vloog helaas weer snel voorbij en het was tijd om te stoppen.

Na de groepsfoto keerden de leerlingen weer huiswaarts. Later in de week kregen ze op school nog een schooltennisdiploma uitgereikt van de tennisclub.

Wij kijken terug op een succesvolle middag en vonden het mooi om te zien hoe de leerlingen met veel plezier en gedrevenheid aan het tennissen waren.

Voor meer informatie:

Ronald Bouma, voorzitter van de jeugdcommissie van de TCTB.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ineke Jansma, docente aan de GBS De Poort.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto1

 

Foto2

Bespeelbaar:

ja